THL: Yli puolella kodin ulkopuolelle sijoitetuista lapsista on todettu psykiatrinen tai neurokehityksellinen häiriö

THL julkaisi tällä viikolla tutkimustulokset, joiden mukaan kodin ulkopuolelle sijoitetuista lapsista 62 prosentille diagnosoitiin erikoissairaanhoidossa jokin psykiatrinen tai neurokehityksellinen häiriö. Vastaava luku muilla lapsilla oli 18 prosenttia. Tutustu tutkimukseen tarkemmin THL:n sivuilla. 

Lastensuojelun ammattilaiset työskentelevät tilanteissa, joihin he tarvitsevat niin psykiatrian kuin neuropsykiatriankin vahvaa erityisosaamista ja konsultaatiota. Konkari-koti on jo vuodesta 2018 tehnyt tiivistä yhteistyötä Suomen Psykologisen Instituutin kanssa. Yhteistyöstä on seurannut vahva luottamuksellinen side, joka on vahvistanut Konkari-kodin henkilökuntaa toimimaan vaativissakin asiakastilanteissa.

Jaa: