Työnantekijäjärjestöjen kohteena lapset, vammaiset ja vanhukset
Uutiskirje 25.5.2023 Katso verkossa »
Työntekijäjärjestöjen kohteena lapset, vammaiset ja vanhukset

Yksityisen sosiaalipalvelualan ammattijärjestöt ovat ottaneet ns. kovat käyttöön vaatiessaan työntekijöiden palkkoihin tuntuvia korotuksia. Aiemmin kunnallisella puolella päädyttiin noin seitsemän prosentin korotuksiin. Nyt vaatimus yksityisellä puolella on lähes puolet enemmän. Vuoronvaihto ja ylityökielto on jo jatkunut tovin ja kohteeksi ovat joutuneet hauraat vanhukset, vammaiset ja haavoittuvimmissa tilanteissa olevat lapset ja lapsiperheet. Työntekijät ovat aloittaneet lakon ja lakon on uhattu laajentua entisestään.

Työnantajapuoli on tarjonnut 11,2 prosentin palkankorotuksia, mutta työntekijäosapuoli ei ole tähän suostunut. Mitä se tarkoittaa pienelle yksityiselle yritykselle?

  • Yksityisen palveluntuottajan rahoitus on täysin riippuvainen julkisesta rahoituksesta, jossa yritysten palvelujen hintalappu on kilpailutuksessa määritelty kiinteäksi. Vuositasolla useiden kymmenien tuhansien palkankorotukset tulevat varmasti näkymään yksityisten palveluntuottajien työn laadussa ja jopa yritysten konkursseina, avaa Konkari-kodin toimitusjohtaja Saara Lindblad.

Lakko yksityisessä lastensuojelulaitoksessa ei mahdollista ovien sulkemista lakon ajaksi. Yrittäjän on jostain hankittava työvoima eikä koulutettuja työntekijöitä ole riittävästi tarjolla.

  • Tämä voi tarkoittaa monelle lapselle ja perheelle vieraan aikuisen läsnäolon ja mahdollisesti kouluttamattomien henkilöiden palkkaamisen heitä koskeviin työtehtäviin jatkaa Lindblad.
Konkari-kodin väki suoritti 15 osp koulutuksen lastensuojelussa työskentelystä - Sataedun kanssa yhteistyö toimi erinomaisesti

Konkari-kodin henkilöstö opiskeli kevään aikana lastensuojelun lainsäädäntöä, kirjoittamistekniikoita ja pohti erityisyyden näkymistä lastensuojelun asiakkaissa. Opettaja Satu Isomäki ohjasi viisi täyttä koulutuspäivää henkilökunnalle ja tämän jälkeen jokainen työntekijä pääsi antamaan näytön osaamisestaan annettujen kriteerien mukaisesti.

Työnantajan näkökulmasta henkilökunnan yhtenäinen kouluttautuminen on koko työryhmän etu.

  • Henkilökuntamme on ollut pysyvää ja heillä on hyvät valmiudet reflektoida omaa osaamistaan koulutusten yhteydessä. Uskon, että Konkari-kodin laatuun saadaan lisää yhtenäisyyttä koulutuksen myötä, kertoo Konkari-kodin henkilöstöjohtaja Jussi Mäkelä.

Kesäkuun alussa Konkari-kodin henkilöstö kokoontuu viimeisen kerran koulutuksen tiimoilta. Tällöin on aika istua kahvipöytään sekä jakaa ruusut ja todistukset kevään työstä.

 

Konkari-kodin lasten kesään kuuluu leirejä ja aktiivista kesäpuuhaa

Perinteisesti Konkari-kodin kesään kuuluu kaksi leiriä. Puistolan ja Annalan yksiköt piipahtavat leireilemässä Ulvilan Kylmälahdella, Joutsijärven rannalla. Leireilyyn kuuluu uimisen lisäksi mukavaa kesäpuuhaa, kuten kalastusta, mökkipelejä ja hyvää ruokaa.

  • Lapsille leirit antavat uusia kokemuksia, lisäävät yhteenkuuluvaisuuden tunnetta ja ennen kaikkea tuovat niitä kokemuksia, joita heillä kaikilla ei välttämättä ole omassa elämässään aiemmin ollut, kertoo Puistolan hoito- ja kasvatustyön ohjaaja Marko Prinssi, joka itsekin osallistuu leirin järjestelyihin jo toista vuotta.

Tulevan kesän kesäreissut tehdään Juku Parkkiin Turkuun ja Power Parkkiin Alahärmään. Näihin valintoihin lapsilla on ollut viimeinen sanansa. Myös Porin omat kohteet, kuten Yyteri ja Kirjurinluoto tulevat olemaan Konkarin väen ahkerassa käytössä.

Katso paikkatilanne verkkosivuilta »
www.konkari-koti.fi

Peruuta tilaus   |   Lue uutiskirje verkossa »