Uutiskirje 24.6.2021 Katso verkossa »
Kesäterveisiä Konkarista


Konkari-kodin kesään kuuluu paljon kaikkea kivaa. Ammattikoululaiset jatkavat vielä kesäkuun ajan opintojaan, mutta peruskoululaiset ovat kirmaisseet jo kesälomilleen.

Puistolan yksikön kesä pyörähti käyntiin tutuissa maisemissa kesäleirillä Ulvilan Kullaan Kylmälahdella. Loppukesästä Kylmälahdelle lähtee myös Annalan väki. Lasten kestosuosikkikohteeksi on muodostunut Power Park, niin tänäkin vuonna. Huvipuistoon tehdään reissu heinäkuussa. Porilaiseen kesään kuuluvat lisäksi Yyterin, maauimalan ja Kirjurinluodon retket. Joskus onnellisuus syntyy kuitenkin ilman huvipuistoja ja hiekkarantoja. Yhteinen iltahetki tai turvallisen aikuisen seurassa vietetty päivä on lapselle arvokasta aikaa, joka ei kaikille olekaan niin itsestään selvä kokemus.

THL: Yli puolella kodin ulkopuolelle sijoitetuista lapsista on todettu psykiatrinen tai neurokehityksellinen häiriö

THL julkaisi tällä viikolla tutkimustulokset, joiden mukaan kodin ulkopuolelle sijoitetuista lapsista 62 prosentille diagnosoitiin erikoissairaanhoidossa jokin psykiatrinen tai neurokehityksellinen häiriö. Vastaava luku muilla lapsilla oli 18 prosenttia. Tutustu tutkimukseen tarkemmin THL:n sivuilla. 

Lastensuojelun ammattilaiset työskentelevät tilanteissa, joihin he tarvitsevat niin psykiatrian kuin neuropsykiatriankin vahvaa erityisosaamista ja konsultaatiota. Konkari-koti on jo vuodesta 2018 tehnyt tiivistä yhteistyötä Suomen Psykologisen Instituutin kanssa. Yhteistyöstä on seurannut vahva luottamuksellinen side, joka on vahvistanut Konkari-kodin henkilökuntaa toimimaan vaativissakin asiakastilanteissa.

Perhearvioinnit osaksi Konkari-kodin avopalveluiden työmenetelmiä

Konkari-kodin avopalveluiden tiimi aloittaa perhearviointiin soveltuvat täydennyskoulutukset syksyllä 2021. Työmenetelmä saadaan käyttöön vuoden 2022 alussa.

– Odotamme innolla syksyn koulutusta ja uskomme saavamme siitä paljon uusia työvälineitä käyttöömme, avopalveluiden vastaava ohjaaja Petra Kuisma iloitsee.

Perhearviointeja sovelletaan osaksi avopalveluiden työmenetelmiä esimerkiksi tilanteissa, joissa pohditaan lapsen kotiutumista sijaishuollosta.

Katso paikkatilanne verkkosivuilta »
www.konkari-koti.fi

Peruuta tilaus    |    Lue uutiskirje verkossa »