Uutiskirje 24.2.2022 Katso verkossa »
Tapio Räty ja Jari Sinkkonen lastensuojelun yhteistyöseminaarissa

Lastensuojelulaitos Konkari-koti ja Suomen Psykologinen Instituutti järjestävät yhdessä Lastensuojelun yhteistyöseminaarin toukokuussa 3.5.2022. Seminaari toteutetaan kokonaan verkkoympäristössä. Seminaari on tarkoitettu lastensuojelun sosiaalityöntekijöille sekä lastensuojelun palveluja tuottaville tahoille sekä alan opiskelijoille.

Päivän pääesiintyjinä ovat eduskunnan oikeusasiamies Tapio Räty sekä lastenpsykiatri Jari Sinkkonen. Räty puhuu kirjaamisesta ja dokumentoinnin tärkeydestä. Sinkkonen puolestaan lähestyy lastensuojelun ammattilaisia varhaisen kiintymyssuhteen merkityksestä ja sen vaikutuksista lastensuojelun asiakkaisiin ja yhteydestä traumaan.

Lisäksi seminaarissa pääset kuuleman psykoterapeutti Raul Soisalon ajatuksia lasten osallistamisesta sekä Konkari-kodin ja Suomen Psykologisen Instituutin vuosia kestäneestä yhteistyöstä.

Ilmoittautuminen tapahtumaan aukeaa 1.3.2022

www.lastensuojeluseminaari.com

Care Day – sijoitettujen lasten juhlapäivä

Kansainvälisesti maailmalla ja niin myös Konkari-kodissa vietettiin sijaishuollon Care Day -juhlapäivää 18.2. jo kolmannen kerran. Care Day -päivästä on muodostunut tärkeä perinne, jolla aloitamme vuosittain koululaisten talvilomaviikon. Tänä vuonna Konkari-kodin nuoret pääsivät keilaamaan, koristelemaan Care Day -kakkua ja herkuttelemaan pizzalla. Konkarissa on panostettu tähän kansainväliseen juhlapäivään. Tärkeän päivän taustalla on ajatus, että jokainen lapsi saa kokea olevansa arvostettu ja tärkeä juuri sellaisena kuin hän on.

Talvilomalla talvisia puuhia

Talviset aktiviteetit kuuluvat vahvasti Konkari-kodin talvilomaan. Mikäs sen mukavampaa, kun Suomen luontokin tarjoaa parastaan. Konkari-kodin väki otti pulkat alleen ja lasketteli Yyterissä kauniina talvipäivänä. Merimaisema oli uskomattoman hieno, ja jäällekin päästiin kävelemään. Porin kaupunki ja Yyteri pitävät huolta retkeilijöistään myös taviaikana, ja nuotiopaikalla roihusi tuli makkaroita odotellen.

Talvilomaviikon ehdoton kohokohta on kuitenkin jokavuotinen laskettelureissu. Tänä vuonna lasketellaan Sastamalan Ellivuoressa. Heikko kelikään ei vaikuttanut laskettelijoiden intoon.

Koulun loman aikana Konkari-koti pyrkii toteuttamaan yhteistä ohjelmaa koko yhteisölle. Leiri, retket ja muut aktiviteetit tarjoavat paitsi yhteisöllisyyttä myös uusia kokemuksia monelle, jolla ei aiemmin ole ollut näihin mahdollisuutta. Jokainen saa osallistua oman mielenkiinnon ja uskalluksen mukaan siihen, mikä itsestä tuntuu luontevalta. Onnistumisen riemultakaan ei voida välttyä.

Katso paikkatilanne verkkosivuilta »
www.konkari-koti.fi

Peruuta tilaus   |   Lue uutiskirje verkossa »