Uutiskirje 31.3.2022 Katso verkossa »
Lastensuojelun seminaarin valmistelut täydessä vauhdissa – puhujina myös Tapio Räty ja Jari Sinkkonen

Lastensuojelulaitos Konkari-koti ja Suomen Psykologinen Instituutti järjestävät yhdessä lastensuojelun yhteistyöseminaarin 3.5.2022. Seminaari toteutetaan kokonaan verkkoympäristössä, ja se on suunnattu ensisijaisesti lastensuojelun sosiaalityöntekijöille, lastensuojelun palveluja tuottaville tahoille sekä alan opiskelijoille.

Seminaarin tekeminen on jo kovassa vauhdissa, ja tekijätiimi onkin kokoontunut tiiviisti viimeisten viikkojen aikana nykyajan hengen mukaisesti etänä, mutta myös livenä. 

– Yhteistyöseminaarin rakentaminen on vaikuttavaa. Pääsemme hyödyntämään koko tekijätiimin vahvuuksia, kertoo tapahtumakoordinaattori Mari Uusitalo.

Tapahtuma lähti liikkeelle Psykologisen Instituutin johtajan Raul Soisalon ja Konkari-kodin yrittäjän Saara Lindbladin usean vuoden kestäneestä yhteistyöstä ja heidän halustaan jakaa omia kokemuksiaan kehittäen samalla suomalaista lastensuojelua. 

– Lastensuojelu on jo itsessään hyvin tärkeää, ja on kunnia olla mukana tekemässä tapahtumaa, jolla on yhteiskunnallinen ja lastensuojelullinen vahva merkitys, lisää Uusitalo. 

Päivän pääesiintyjinä ovat eduskunnan oikeusasiamies Tapio Räty sekä lastenpsykiatri Jari Sinkkonen. Räty puhuu kirjaamisesta ja dokumentoinnin tärkeydestä. Sinkkonen puolestaan lähestyy lastensuojelun ammattilaisia varhaisen kiintymyssuhteen merkityksestä ja sen vaikutuksista lastensuojelun asiakkaisiin ja yhteydestä traumaan. Lisäksi seminaarissa pääset kuulemaan psykoterapeutti Raul Soisalon ajatuksia lasten osallistamisesta. 

– Tämänkaltaisten luennoitsijoiden lähteminen mukaan samaan tapahtumana on lastensuojelun koulutuskentällä suuri ylpeyden aihe. Tänä päivänä lastensuojelun henkilökunnan kouluttautuminen on tärkeää, kertoo Konkari-kodin henkilöstöjohtaja ja yrittäjä Jussi Mäkelä.

Esiintyjät ovat tapahtumassa paikalla livenä. Konkari-kodin ja Suomen Psykologisen Instituutin vuosia kestäneestä yhteistyöstä pääset kuulemaan etukäteen nauhoitettujen videoiden avulla. 

Ilmoittaudu mukaan tapahtuman nettisivuilta: www.lastensuojeluseminaari.com/

Katso paikkatilanne verkkosivuilta »
www.konkari-koti.fi

Peruuta tilaus   |   Lue uutiskirje verkossa »