Uutiskirje 29.7.2021 Katso verkossa »
Koulujen aloitus tuo jälleen arkirytmin Konkari-kodin päivään


Elokuussa päästään jälleen siirtymään arkirytmiin, sillä sekä peruskoulu että toinen aste pyörähtävät käyntiin. Konkari-kodin yksikön johtaja Laura Helander tietää jo vuosien kokemuksella, miten kouluun valmistautuminen Konkari-kodissa tapahtuu:

– Koulujen alkaminen otetaan vahvasti mukaan arkikeskusteluihin. Koulutarvikkeet ja -vaatteet käydään läpi ja hankitaan tarvittavat välineet. Konkarissa lapset harjoittelevat myös kalenterin käyttöä, ja koulujen aloituspäivät sekä kellonajat katsotaan yhdessä lasten kanssa. Lasten bussikortit ladataan ja matka kouluun opetellaan yhdessä. Ohjaajat myös päivittävät tietoihinsa koulujen ja opettajien yhteystiedot.

Moni kesälomalainen on halunnut valvoa hieman myöhempään ja vastaavasti nukkua aamulla pidempään. Konkari-kodissakin lasten tulee saada päivärytmistä kiinni hyvissä ajoin ennen koulujen alkamista.

– Unirytmiä aikaistetaan 1–2 viikkoa ennen kouluvuoden aloitusta. Aamupäiviin lisätään mielekästä ja aktiivista puuhaa kaikille ja ilta-ajan rauhoittuminen tehdään vahvasti ohjaajalähtöisesti, Helander jatkaa.

Porissa koululaiset suuntaavat opintielle ammattikouluihin 2. elokuuta ja peruskouluihin ja lukioihin 11. elokuuta.

Konkari-koti mukana digiloikassa muun lastensuojelun mukana

THL julkaisi viime viikolla blogitekstin, jossa Siiri Nelimarkka ja Laura Nyyssönen nostivat esiin lastensuojelutyön vuorovaikutuksen merkitystä. He avasivat, mitä tapahtui, kun livetapaamiset eivät olleetkaan enää mahdollisia ja siirryimme lastensuojelussa digiaikaan. Myös Konkari-kodissa jouduimme tilanteeseen, jossa kukaan ei oikein osannut neuvoa, miten toimia. Muiden toimialojen ohella mekin kuitenkin päivitimme työtapojamme, ja digiloikka oli otettava.

Videovälitteiset palaverit olivatkin kohta arkipäivää. Pian lasten palaverit, koulutukset ja työnohjaukset olivat verkossa. Tämän vuoden aikana olemme päässeet jo livetapaamisiin, mutta lastensuojelussa yleisesti ja myös meidän Konkari-kodin yksikössämme tullaan varmasti hyödyntämään digiympäristöä myös jatkossa. Henkilökuntaa on koulutettu vuorovaikutukseen ja digiosaamiseen jo vuoden ajan.

Emilia Linna sovittaa yhteen huippu-urheilun ja työn lastensuojelussa

Huippu-urheilun ja työn sovittaminen ei aina ole yksinkertaista. Emilia Linna, lastensuojelulaitoksen ohjaaja ja Porin Pesäkarhujen superpesisjoukkueen kakkosvahti tietää, miten palikat saadaan yhdistettyä niin, että kaikki hyötyvät.

– Työ lastensuojelussa ja urheilujoukkueessa ovat molemmat eräänlaista tiimipeliä ja näissä opittuja yhteistyötaitoja pystyn hyödyntämään niin työ- kuin pelikentilläkin, Emilia kertoo.

Emilia on luonteeltaan aktiivinen ja nauttii tekemisestä. Työvuorot on saatu sovitettua erinomaisesti, ja Emilia onkin löytänyt huippu-urheilun ja työn välille hyvän balanssin.

– Lukuisat vapaatoiveet tarkoittavat välillä pidempiä yksittäisiä päiviä töissä, mutta joustoa on löytynyt puolin ja toisin.

Emilia kuuluu Lännen joukkueeseen Porissa 7.8. pelattavassa Itä-Länsi ottelussa. Emilian otteita pelikentillä pääset lisäksi seuraamaan Pesäkarhujen superpesisjoukkueen otteluissa.

 

Katso paikkatilanne verkkosivuilta »
www.konkari-koti.fi

Peruuta tilaus    |    Lue uutiskirje verkossa »