Uutiskirje 28.10.2021 Katso verkossa »
Miten systeemisyys näkyy Konkari-kodissa?

Konkari-kodin pilotointivaiheen viimeiset systeemisten tiimien tapaamiset on saatu tänä syksynä pidettyä. Iso kiitos kuuluu sosiaalityöntekijöille, jotka uhrasivat omaa aikaansa ja tulivat asiantuntijoina mukaan systeemisiin tiimeihimme. Kiitos myös vanhemmille, jotka ovat avanneet lapsensa elämää sen alkumetreiltä alkaen. Uudenlaista ymmärrystä syntyi joka tapaamisessa.

Konkari-kodissa systeemistä tiimiä vetää aina terapeutti. Tavoitteena on jalostaa Konkari-kodin arjen toimintaa ja työskentelyä lapsen sekä hänen perheensä ja verkostonsa kanssa uuteen suuntaan. Suunta muodostuu hypoteesista, joka syntyy tiimeissä uuden ymmärryksen tuloksena.

Lue koko juttu
Ohjaajat lastensuojelulaitoksissa

Mistä tunnistaa hyvän ohjaajan? Pitäisi olla sopivasti luottamusta, mutta ei kuitenkaan liiaksi ystävä. Pitäisi osata kameleonttimaisesti muuntautua taksikuskista etsiväksi tai mopon korjaajasta kokiksi. Kuinka paljon koulutus määrittää ohjaajan ammattitaitoa? Onko miestyöntekijä naistyöntekijää arvostetumpi? Kumpi on pätevämpi: terapeuttinen pohdiskelija vai ahkera tekijä, jonka jäljiltä pöytä on aina puhdas?

Konkari-kodissa yksittäistä työntekijää arvokkaammaksi nousee työyhteisö – riittävän heterogeeninen työyhteisö, jossa pohdiskelijalle ja tekijälle löytyvät omat paikkansa. 

– Lastensuojelutyössä ohjaajalta vaaditaan heittäytymistaitoa ja kykyä muokkautua nuoren tarpeisiin. Lapsen ja perheen esitietoja hyödynnetään ja työparin kanssa reflektoidaan, kuka ohjaajista olisi kullekin nuorelle sopiva omaohjaaja, Konkari-kodin Annalan vastaava ohjaaja Laura Lundgren kertoo.

Lue koko juttu
Konkari-kodin syyslomalla tutustuttiin Meri-Poriin ja vierailtiin Kylpylässä

Konkari-kodissa syyslomaa on odotettu siinä, missä sitä on odotettu perheissäkin. Syysloma katkaisee arjen, ja on lupa viikon verran keskittyä mukavaan yhteisen ajan viettoon. Kotona lomailu on osalle lapsista tärkeää, mutta Konkari-kodissa ohjaajat ovat rakentaneet yhteistä ohjelmaa myös syyslomaviikolle Konkari-kotiin.

Mäntyluoto, Kallo ja Reposaari houkuttelivat Konkari-kodin väkeä tuulisena päivänä rannalle. Reposaaren Linnakepuiston ja Kallon rujot kalliot suurine aaltoinen saivat monet tuntemaan vapauden tunteita, eikä sateinen kelikään haitannut. Reposaari kaupunginosana oli monelle vielä tuntematon paikka ja sen historia kiinnosti.

Kylpyläreissu oli monelle odotettu. Vaikka uimahousuja sai hakea yhdelle, jos toisellekin, niin matka onnistui odotusten mukaisesti, ja kylpylässä vierähti aika siivillä. Ensi viikolla koittaa jälleen arki ja paluu kouluihin.

Katso paikkatilanne verkkosivuilta »
www.konkari-koti.fi

Peruuta tilaus    |    Lue uutiskirje verkossa »