Uutiskirje 27.4.2022 Katso verkossa »
Viimeiset paikat jaossa Lastensuojelun yhteistyöseminaariin 3.5.2022

Lastensuojelulaitos Konkari-kodin ja Suomen Psykologisen Instituutin yhdessä järjestämä Lastensuojelun yhteistyöseminaari on jo ensi viikolla 3.5.2022. Vielä ehdit ilmoittautua mukaan!

Lastensuojelun sosiaalityöntekijöille sekä lastensuojelun palveluja tuottaville tahoille sekä alan opiskelijoille tarkoitettu seminaari toteutetaan kokonaan verkkoympäristössä.

Päivän pääesiintyjinä ovat eduskunnan oikeusasiamies Tapio Räty, lastenpsykiatri Jari Sinkkonen sekä VET psykoterapeuttikouluttaja Raul Soisalo. Räty puhuu kirjaamisesta ja dokumentoinnin tärkeydestä. Sinkkonen puolestaan lähestyy lastensuojelun ammattilaisia varhaisen kiintymyssuhteen merkityksestä ja sen vaikutuksista lastensuojelun asiakkaisiin ja yhteydestä traumaan. Päivän aikana kuulemme myös Soisalon ajatuksia lasten osallisuudesta ja osallistamisesta sijaishuollossa.

Lisäksi seminaarissa pääset kuuleman Konkari-kodin ja Suomen Psykologisen Instituutin vuosia kestäneestä yhteistyöstä.

Seminaarin työryhmään kuuluvat kuvassa olevat Suomen Psykologisen Instituutin Raul Soisalo, Konkari-kodin Saara Lindblad, Irresistible Communications Finlandin Mari Uusitalo sekä Konkari-kodin Jussi Mäkelä.

Lastensuojelun yhteistyöseminaaria varten yhteistyökumppanit on valittu huolella. Kumppanit edistävät ja tukevat työtä lastensuojelussa omalla ammattitaidollaan. Käythän tutustumassa heihin kaikkiin seminaaripäivän aikana, jolloin on mahdollista myös sopia yhteisiä tapaamisaikoja ja käyttää tilaisuus hyväksi tutustuakseen heidän palvelutarjontaansa.

Ilmoittautuminen tapahtumaan nettisivujen kautta: www.lastensuojeluseminaari.com.

Yhteistyökumppaniesittely: Socfinder selkeyttää vapaiden sijaishuoltopaikkojen löytämistä

Lastensuojelun yhteistyöseminaarin kumppanina toimiva Socfinder perustettiin vuonna 2016 sosiaalityöntekijän toimesta, kun hänen tuli löytää kahdelle vaippaikäiselle lapselle juhannuksena nopeasti sijaishuoltopaikka. Vain harva sijaishuoltoyksikkö vastasi puhelimeen ja kaikkialla oli täyttä, joten paikan etsimiseen kului tunteja. Kunnille ohjelmisto tuli käyttöön jo seuraavana vuonna.

Socfinderissa palveluntuottajat ovat samalla viivalla ja hakutulokset nousevat lapsen tarpeiden perusteella toisin kuin esimerkiksi Googlessa. Vapaana ja vapautumassa olevat paikat löytyvät muutamalla klikkauksella. Ilman palveluhakua sosiaalityöntekijällä voi mennä päiviä niiden etsimiseen, Palveluntuottajat voivat jatkossa ilmoittaa, ottavatko he vastaan kiireellisiä sijoituksia.

– Vuosina 2020–2021 laajensimme perhehoitoon ja vammaispalveluun, ja kunnat saavat näin ollen samat hyödyt sijaisperheiden ja vammaisten asumispalveluiden hakukoneesta kuin lastensuojelusta, Socfinderin toimitusjohtaja Hanna Pulkkinen kertoo.

Socfinder on ketterä ja toteuttaa uudistukset nopeasti loppukäyttäjien tarpeen mukaan. Näkymä perhehoitoon on avattu kaikille Socfinderia käyttäville kuntien työntekijöille. Vammaispalvelua käyttää 10 kuntaa, ja siellä on yli 300 asumisyksikköä.

Lue lisätietoa yrityksen nettisivuilta ja tule mukaan Lastensuojelun yhteistyöseminaariin tutustumaan kumppaniin tarkemmin: www.socfinder.com.

Yhteistyökumppaniesittely: Luotain Consulting Oy tarjoaa monipuolisia työnohjaus- ja valmennuspalveluja

Lastensuojelun yhteistyöseminaarin yhteistyökumppanina toimii Luotain Consulting Oy, joka tarjoaa työnohjaus-, valmennus- ja koulutuspalveluja koko Suomen alueella kaiken kokoisille yrityksille, valtiolle, kunnille sekä kaupungeille. Luotain toimii tilanteen ja asiakkaan toiveiden mukaan sekä pitkäaikaisena organisaation kumppanina että yksittäisiin tarpeisiin lisäten arvostusta työelämään.

Yritykselle on tärkeintä pureutua palveluissaan yhdessä oikeisiin asioihin ja tehdä työtä, joka vie yksilöä, yksikköä, organisaatiota ja koko konsernia aidosti eteenpäin.

– Koemme, että arvostuksesta, vahvuuksista ja myönteisyydestä ammentamalla ihmiset saavat aikaan paitsi tuloksia, myös aitoa työniloa. Autamme organisaatioita myös ratkaisemaan erittäin vaikeita työyhteisötilanteita ja haasteita liiketoiminnan kehittämisessä hyvin korkealla ammattitaidolla, Luotaimen toimitusjohtaja Pia Vilanen kertoo.

Luotain tarjoaa palveluitaan keskitetysti kehittämis­kokonaisuuksina ja muun muassa puitesopimuksin, mutta heiltä voi ostaa koulutusta, työnohjausta, coachingia, valmennusta, strategiatyöpajoja ja vaikka Tyhy-päiviä tai sovittelua myös yksittäisiin tarpeisiin.

Lue lisätietoa yrityksen nettisivuilta ja tule mukaan Lastensuojelun yhteistyöseminaariin tutustumaan kumppaniin tarkemmin: www.luotain.net.

Yhteistyökumppaniesittely: Kumppania auttaa monipuolisesti viestinnässä

Kumppania on sosiaali-, terveys- ja hyvinvointialoille erikoistunut viestintätoimisto, joka haluaa olla mukana rakentamassa parempaa tulevaisuutta viestinnän keinoin. Kumppania on Konkari-kodin viestintäkumppani ja auttaa niin arjen viestintäteoissa kuin laajemmissakin kehittämiskokonaisuuksissa ja strategisessa konsultoinnissa. Kumppania on tehnyt paljon yhteistyötä eri lastensuojeluviranomaisten ja -laitosten kanssa ja tuntee alan erityistarpeet sekä kipupisteet.

– Viestintä on vaikuttavaa silloin, kun se on hyvin suunniteltu ja kohdistettu oikeille vastaanottajille oikeissa kanavissa ja vielä oikeaan aikaan. Viestintä kuuluu organisaatiossa kaikille, mutta vastuu viestinnän organisoinnista pitää määritellä aina, Kumppanian johtava asiantuntija Pia Hirvonen tähdentää.

Sosiaalialan viestinnän keskiössä on sisältöjen oikeellisuus, ajankohtaisuus ja ymmärrettävyys. Lastensuojelun muuttuvalla kentällä tarvitaan vastuullista viestintää, jossa huomioidaan eri osapuolten tarpeet.

Suunnitelmallinen ja järjestelmällinen viestintä synnyttää pitkäjänteisiä vaikutuksia. Vaikuttavan viestinnän perustaksi laaditaan viestintäsuunnitelma yhteistyössä lastensuojelun eri toimijoiden kanssa. Viestintäsuunnitelmassa määritellään vastuut, roolit ja aikataulut eri viestintäkanaviin. Kaikki julkaisut kuten lehdet, uutiskirjeet, verkkosivut ja somepostaukset vievät haluttua viestiä eteenpäin eri kohderyhmille. Viestintäsuunnitelmassa huomioidaan, että kaikkien oikeuksia kunnioitetaan ja päästään yhteisiin tavoitteisiin. Sujuva arjen viestintä on lastensuojelutyön perusta.

Lue lisätietoa yrityksen nettisivuilta ja tule mukaan Lastensuojelun yhteistyöseminaariin tutustumaan kumppaniin tarkemmin: www.kumppania.fi.

Katso paikkatilanne verkkosivuilta »
www.konkari-koti.fi

Peruuta tilaus   |   Lue uutiskirje verkossa »