Uutiskirje 25.5.2022 Katso verkossa »
Konkari-kodissa henkilökunnasta pidetään huolta
Lastensuojelun työvoimapulaa on kuvattu viime vuosina sekä kriittiseksi että krooniseksi. Myös Satakunnassa monet alan toimijoista kamppailevat haasteen kanssa. Porissa sijaitsevassa lastensuojelulaitos Konkari-kodissa tilanne on tällä hetkellä hyvä ja henkilökuntaa on riittävästi. Yrityksessä työskentelee 18 sosiaali- ja terveysalan ammattilaista, jotka ovat iältään 23–55-vuotiaita.
 
Uusien työntekijöiden perehdytyksen laajuuteen ja suunnitelmallisuuteen on kiinnitetty huomiota Konkari-kodissa. Ilmapiiri pidetään kannustavana ja opastavana.
 

– Henkilöstöjohtajamme Jussi Mäkelä teki kaksi vuotta sitten henkilöstön pysyvyyteen tähtäävän toimintasuunnitelman. Sen tulokset näkyvät nyt. Henkilökuntamme määrä on optimaalinen, eikä tämän vuoden puolella ole tullut yhtään irtisanoutumista, taustoittaa Konkari-kodin toimitusjohtaja Saara Lindblad.

Kirsi toteutti haaveensa ja työskentelee nyt nuorten parissa

Kirsi Kantola on työskennellyt Konkari-kodissa viiden vuoden ajan. Ennen lastensuojelutyötä hän oli 26 vuotta kaupan alalla, mutta joutui pohtimaan uraansa uusiksi työtapaturman seurauksena. Kantola halusi nähdä tilanteen positiivisen puolen ja ryhtyi toteuttamaan haavettaan nuorten parissa työskentelystä.  

 

Työtään Kirsi Kantola tekee sydämellään ja kokee empatiakyvyn olevan tärkeä taito. Hän on vilpittömästi onnellinen kaikista nuorten kokemista onnistumisen ja eheytymisen hetkistä. 

  

– Saan tehdä työtä, jonka koen tärkeäksi. Tuntuu hienolta, jos pystyy lähentämään lapsen ja hänen vanhempiensa välejä tai edistämään perheen tilannetta niin, että muutto takaisin vanhempien luo onnistuu. 

Lue koko juttu
Timo hyppäsi varhaiskasvatuksesta lastenkasvatustyöhön

Timo Nissinen aloitti hoidon ja kasvatuksen ohjaajana Konkari-kodissa tammikuussa 2022. Lastensuojelun työntekijänä hän on tuore kasvo, vaikka työelämää on takana 35 vuotta varhaiskasvatuksessa eri tehtävissä. Lastensuojelu oli kiinnostanut Nissistä jo työuran alkuaikoina suoritetusta harjoittelusta lähtien.  

 

Työ merkitsee Timo Nissiselle paljon. Kun töissä viihtyy, saa haasteita ja pärjää, se näkyy myös fiiliksessä. Ilon kokemuksia hän saa varsinkin vuorovaikutuksesta nuorten kanssa. 

 

– Olen virtaa täynnä. Töihin lähtiessä minulla on levollinen ja positiivisen odottavainen fiilis. Olen tykännyt kauheasti siitä klangista, jolla täällä tehdään työtä.

Lue koko juttu
Tapio Räty ja Jari Sinkkonen tähdittivät yhteistyöseminaaria

Lastensuojelulaitos Konkari-koti ja Suomen Psykologinen Instituutti järjestivät yhdessä lastensuojelun yhteistyöseminaarin 3.5.2022. Seminaari toteutettiin kokonaan verkkoympäristössä, ja mukana oli lähes 100 osallistujaa ympäri Suomen. Eniten mukana oli yksityisten palveluntuottajien henkilökuntaa.

 

– Seminaari oli loistava esimerkki siitä, miten verkkoympäristössä voi toteuttaa onnistunut ja ammattimaisesti läpi viety seminaari. Olen hyvin ylpeä tekijätiimistämme ja erityisesti onnistuneesta yhteistyöstä Suomen Psykologisen Instituutin kanssa kertoo Konkari-kodin toimitusjohtaja Saara Lindblad.

 

Päivän pääesiintyjinä olivat eduskunnan oikeusasiamies Tapio Räty, kouluttajapsykoterapeutti (VET) Raul Soisalo sekä lastenpsykiatri Jari Sinkkonen, joista kaikki saivat esityksistään erinomaista palautetta. 

 

– Suunnitelmissamme on järjestää ensi vuodelle uusi tapahtuma ja saada myös oppilaitokset ja kuntien sosiaalityöntekijät mukaan, Lindblad paljastaa. 

Katso paikkatilanne verkkosivuilta »
www.konkari-koti.fi

Peruuta tilaus   |   Lue uutiskirje verkossa »