Systeeminen
Uutiskirje 19.4.2024 Katso verkossa »
Systeeminen lastensuojelu on juurtunut osaksi konkari-kodin toimintakulttuuria

Lastensuojelun sijaishuoltoon sijoitetuilla lapsilla on usein hyvin laaja kirjo erilaisia oireita. Sijoituksen taustalla lapsella voi olla koulun käymättömyyttä, päihteitä, väkivaltaista käytöstä, rikollisuutta, itsetuhoisuutta tai esimerkiksi sosiaalisten tilanteiden pelkoa. Me Konkari-kodissa haluamme auttaa lasta ja perhettä löytämään oireiden taakaa juurisyitä ja halluamme auttaa heitä kohti parempaa arkea.

Sijoituksen alussa Konkari-kotiin sijoitetun lapsen kanssa aloitamme sekä lapsen että hänen perheensä kanssa arviointijakson. Jakson aikana selvitämme perheen kokonaistilanteen ja lapsen sekä hänen perheensä tuen tarvetta. Systeemisen työotteen avulla tapaamme huoltajia ja tarvittaessa muuta perhettä yhdessä sijoitetun lapsen kanssa. Käymme läpi lapsen ja perheen historiaa ja tutustumme perheen systeemiin ja vuorovaikutukseen.

  • Konkari-kodin systeeminen työote näkyy parhaimmillaan ohjaajien välisessä reflektoinnissa. Uskalletaan tehdä hypoteeseja ja uskalletaan nähdä juurisyitä lasten oirehdinnan taustalla. Ohjaajat uskaltavat ottaa perheen kanssa puheeksi kipeitäkin asioita, mutta kunnioittaa kuitenkin perhettä kertoo Konkari-kodin kasvatusjohtaja Saara Lindblad

Systeemisessä lastensuojelussa lähtökohtana on aina koko perheen saama tuki, jossa lapsen eheytyminen voidaan nähdä osana perheen kohentunutta vuorovaikutusta. Lapsi ja hänen perheensä nähdään osana systeemiä, jossa yhdenkin osa-alueen muutos voi johtaa parhaimmillaan koko systeemissä tapahtuviin muutoksiin.

Konkari-kodissa olemme rakentaneet lapsen ja perheen ympärille oman systeemisen tiimin, jonka kautta jäsennämme lapsen ja hänen perheensä hoidollista arkea. Systeemisessä tiimissä on aina mukana perhetyöhön suuntautunut laillistettu psykoterapeutti tai psykoterapeuttiopiskelija.

Seuraava vapaa paikka arviointijaksolle aukeaa Konkari-kodissa 2.5.2024

Konkari-kodissa töitä osaavalle sote-alan ammattilaiselle

Lastensuojelulaitos Konkari-koti on 14 paikkainen lastensuojelulaitos Porin keskustan alueella. Olemme toimineet Porin alueella 17 vuotta, joista nykymuotoisena yli seitsemän vuoden ajan. Visiomme on olla luotettava kumppani ja työnantaja Satakunnan ja Etelä-Suomen alueella

Meiltä lastensuojelulaitos Konkari-kodista, Puistolan yksiköstä avautuu ohjaajan paikka vakituiseen työsuhteeseen. Ohjaajan työ Puistolassa on kolmivuorotyötä ja pitää sisällään kiireellisesti sijoitettujen lasten arviointia eri työmenetelmin, arjen ohjaustyötä sekä mahdollisuuden työskennellä lastensuojelun systeemisellä työotteella lasten ja heidän perheidensä kanssa.

Puistolan yksikössä asuu seitsemän lasta. Työ Puistolassa perustuu vahvaan omaohjaajatyöskentelyyn ja lastensuojelun systeemiseen työotteeseen.

Tarjoamme ohjaajillemme
- sisäisen koulutuksen
- kultuuri- ja hyvinvointiedun
- vapaaehtoisen vapaa-ajan tapaturmavakuutuksen
- kilpailukykyisen palkan, johon työntekijöillä on mahdollisuus vaikuttaa pitkällä sitoutumisella työnantajan palvelukseen.

Odotamme sinulta
- AMK:n tai vastaavan opistotason sosiaalityön tai sairaanhoitajan tutkintoa (sosionomi AMK / sosiaalikasvattaja / sairaanhoitaja AMK)
- oma-aloitteista työotetta
- hyviä sekä suullisia että kirjallisia vuorovaikutustaitoja
- Kokemuksen lastensuojelutyöstä katsomme vahvaksi eduksi.

Ajokortti työtehtävässä on välttämätön.

Paikka voidaan täyttää heti sopivan henkilön löydyttyä.

Jos kiinnostuit:

Lisätietoja antaa henkilöstöjohtaja Jussi Mäkelä p. 050 521 8358 (ark. 8-16)

Hakemukset sähköpostilla osoitteeseen rekry@konkari-koti.fi

Hakuaika päättyy 5.5.2024 tai sopivan henkilön löydyttyä

Konkari-kodi kesään kuuluvat leirit, jäätelöbaari sekä retki huvipuistoon

Konkari-koti on täynnä iloa ja odotusta, kun lapset valmistautuvat tulevan kesän aktiviteetteihin. Lapset pääsevät osaksi kesäsuunnitelmien laadintaan ja kesän suunnitelmiin kuuluvatkin muun muassa leirit, jäätelöbaari ja odotettu reissu huvipuistoon.

Kesä ei olisi täydellinen ilman leirejä, ja Kokari-kodissa lapset pääsevätkin nauttimaan monipuolisista leirikokemuksista. Leirit sisältävät monenlaista toimintaa, kuten uintia, melontaa ja mukavaa yhdessä oloa nuotion äärellä. Tavoitteena on rohkaista nuoria kokeilemaan uusia asioita ja rakentamaan positiivisia muistoja yhdessä muiden kanssa. Lisäksi leirit edistävät lasten itsenäisyyttä, sosiaalisia taitoja ja itsetuntemusta.

Kesällä Konkari-kotiin avataan ainutlaatuinen jäätelöbaari, joka tarjoaa lapsille ja ehkä myös ohjaajille mahdollisuuden nauttia kesän herkuista täysin uudella tavalla. Jäätelöbaari on suunniteltu tarjoamaan laspille virkistävän ja ilahduttavan kokemuksen, jossa he voivat valita suosikkimakunsa ja nauttia siitä yhdessä ystäviensä kanssa. Baarin valikoimaan kuuluu perinteisten vaniljan ja suklaan lisäksi monipuolinen valikoima muita makuja.

Konkari-kodissa valmistellaan möys kesäohjelmaa perinteisen retken merkeissä. Tämän vuoden, kuten monen muuan aiemmankin vuoden, kesään kuuluu retki lasten itse valitsemaan huvipuistoon, joka tarjoaa lapsille ja nuorille mahdollisuuden nauttia huolettomasta hauskanpidosta.

Konkari-kodin johtaja, Laura Helander kertoo innostuneena suunnitelmista: "Haluamme tarjota lapsillemme ikimuistoisen kesäkokemuksen. Retki huvipuistoon on loistava tilaisuus heille nauttia yhdessäolosta ja hupailusta."

Retki huvipuistoon on osa Konkari-kodin pyrkimystä tarjota lapsille monipuolisia ja virikkeitä kesäisin. Tavoitteena on edistää lasten hyvinvointia ja antaa heille mahdollisuus luoda iloisia muistoja yhdessä muiden kanssa.

Jokaisella lapsella on oikeus iloon ja huviin, ja he pyrkivät tarjoamaan turvallisen ja innostavan ympäristön Helander korostaa. Huvipuistoretki on odotettu tapahtuma Konkari-kodin lasten keskuudessa, ja se lupaa tuoda hymyn jokaisen kasvoille.

 

 

Katso paikkatilanne verkkosivuilta »
www.konkari-koti.fi

Peruuta tilaus   |   Lue uutiskirje verkossa »