Uutiskirje 30.9.2021 Katso verkossa »
Pysyviä ratkaisuja saadaan tarkastelemalla kokonaisuutta

Lasten oirekäyttäytymisestä johtuvat sijoitukset kodin ulkopuolelle ovat usein hyvin lyhyitä. Valitettavasti lyhyt pysäytys auttaa yleensä vain hetkeksi. Pysyvää muutosta ei ehdi tapahtua, kun lapsi kuukauden jälkeen palautetaan takaisin kotiin – samaan systeemiin, josta hän kuukautta aikaisemmin on lähtenyt. 

 

Konkari-kodin tilastojen mukaan kiireellisten sijoitusten määrä on viidessä vuodessa pysynyt vakiona, mutta sijoitusten jatko on muuttunut merkittävästi. Viisi vuotta sitten Konkari-kodille kiireellisesti sijoitetuista lapsista jopa 70 prosenttia jäi Konkari-kotiin pidempiaikaiseen sijoitukseen, kun tänä vuonna sama määrä palautetaan takaisin kotiin 30 vuorokauden pysäytysjakson jälkeen. 

 

Lapsen oirekäyttäytyminen olisi tärkeä nähdä seurauksena lapsen systeemin ja kokonaisuudessaan arjen toimimattomuudesta. Kotiin annettavalla pitkän tähtäimen lastensuojelun perhetyöllä tai pidemmällä kodin ulkopuolelle tehtävällä sijoituksella voidaan vaikuttaa lapsen ja hänen perheensä kohtaamiseen – tavoitteena saada pitkäaikaisia positiivisia vaikutuksia 

Lue koko juttu
Konkari-koti onnittelee Pesäkarhuja!

Konkari-kodin työntekijä Emilia Linna yhdistää onnistuneesti työn ja huippu-urheilun. Hän pelaa superpesistä Pesäkarhuissa, joka on juuri voittanut Suomen mestaruuden. Konkari-koti onnittelee Emiliaa ja koko Pesäkarhujen joukkuetta!

Katso paikkatilanne verkkosivuilta »
www.konkari-koti.fi

Peruuta tilaus    |    Lue uutiskirje verkossa »