Yhteistyökumppaniesittely: Socfinder selkeyttää vapaiden sijaishuoltopaikkojen löytämistä

Lastensuojelun yhteistyöseminaarin kumppanina toimiva Socfinder perustettiin vuonna 2016 sosiaalityöntekijän toimesta, kun hänen tuli löytää kahdelle vaippaikäiselle lapselle juhannuksena nopeasti sijaishuoltopaikka. Vain harva sijaishuoltoyksikkö vastasi puhelimeen ja kaikkialla oli täyttä, joten paikan etsimiseen kului tunteja. Kunnille ohjelmisto tuli käyttöön jo seuraavana vuonna.

Socfinderissa palveluntuottajat ovat samalla viivalla ja hakutulokset nousevat lapsen tarpeiden perusteella toisin kuin esimerkiksi Googlessa. Vapaana ja vapautumassa olevat paikat löytyvät muutamalla klikkauksella. Ilman palveluhakua sosiaalityöntekijällä voi mennä päiviä niiden etsimiseen, Palveluntuottajat voivat jatkossa ilmoittaa, ottavatko he vastaan kiireellisiä sijoituksia.

– Vuosina 2020–2021 laajensimme perhehoitoon ja vammaispalveluun, ja kunnat saavat näin ollen samat hyödyt sijaisperheiden ja vammaisten asumispalveluiden hakukoneesta kuin lastensuojelusta, Socfinderin toimitusjohtaja Hanna Pulkkinen kertoo.

Socfinder on ketterä ja toteuttaa uudistukset nopeasti loppukäyttäjien tarpeen mukaan. Näkymä perhehoitoon on avattu kaikille Socfinderia käyttäville kuntien työntekijöille. Vammaispalvelua käyttää 10 kuntaa, ja siellä on yli 300 asumisyksikköä.

Lue lisätietoa yrityksen nettisivuilta ja tule mukaan Lastensuojelun yhteistyöseminaariin tutustumaan kumppaniin tarkemmin: www.socfinder.com.

Lastensuojelun yhteistyöseminaaria varten yhteistyökumppanit on valittu huolella. Kumppanit edistävät ja tukevat työtä lastensuojelussa omalla ammattitaidollaan. Käythän tutustumassa heihin kaikkiin seminaaripäivän aikana, jolloin on mahdollista myös sopia yhteisiä tapaamisaikoja ja käyttää tilaisuus hyväksi tutustuakseen heidän palvelutarjontaansa.

Jaa: