Kesän jälkeen uusi kouluvuosi tuo lastensuojelun arkeen toivottua rytmiä ja turvaa

Lastensuojelulaitos Konkari-kodissa on vietetty kesää perinteisesti. Yöunia on saanut jatkaa aamuisin hieman pidempään, ja päivän aktiviteetit ovat olleet kesäisiä, kuten uimista ja leireilyä. Lapset ovat lomailleet tiheään perheidensä ja sukulaistensa luona.

Kaiken vapauden keskellä koulujen aloitus tuo arkeen kuitenkin aina toivottua rytmiä ja turvallisuutta. Konkari-kodin lapsista noin puolet käyvät ammatillista koulutusta Porin alueen ammattioppilaitoksissa. Osa suorittaa vielä oppivelvollisuuttaan peruskouluissa. Konkari-kodin ylivoimaisiin etuihin kuuluu sen keskeinen sijainti koulujen ja lyhyiden bussiyhteyksien läheisyydessä.

– Lastensuojelussa terapeuttinen arki luo parhaimmillaan vahvaa turvallisuuden tunnetta. Arki koostuu päivittäisistä rutiineista niin koulussa kuin Konkari-kodissakin. Säännölliset ruokailut, nukkumaanmenot ja muu ennakoitavuus arjessa tuovat erityisesti nepsy-haasteiden kanssa oireilevien lasten arkeen toivottua turvallisuutta, Konkari-kodin yksikön johtaja Laura Helander kertoo.

Jaa: