Syyslomalla irti arjesta!

Konkari-kodin lasten syysloma oli tuttuun tapaan hauskaa puuhaa ja perheiden kanssa vietettyä aikaa. Syyslomareissumme suuntasi tänä vuonna Turkuun Super Parkkiin yhden asuinyksikön voimin. Päivä oli juuri sellainen, kun osasimme odottaakin – vauhtia sekä temppuja, ja kotimatkalle lähti punaposkisia ja väsyneitä nuoria.

Moni lapsi pääsi myös pidemmälle lomalle tapaamaan perhettään sekä sukulaisiaan. Vaikka arkea vietetään meillä Konkari-kodissa, olemme kuitenkin usealle se ”kakkoskoti” ja oma koti löytyy huoltajien luota, välillä kaukanakin. Perheiden pitäminen lapsen elämässä on lapsen eheytymisen kannalta tärkeää. Joskus ajatellaan, että lapsen erottaminen biovanhemmistaan auttaisi lasta eteenpäin, mutta me Konkari-kodissa ajattelemme toisin. Olivat perheiden elämäntilanteet minkälaisia tahansa, vuorovaikutus lapsen ja muun perheen välillä on aina keskeisessä asemassa lapsen eheytyessä. Tavoitteena on saada perheiden kanssa vahva yhteistyö koko sijoituksen ajalle perheen omat voimavarat huomioiden.

Jaa: