Kuusi vuotta yrittäjänä ja lastensuojelulaitoksen johtajana

Kuusi vuotta on kulunut siitä, kun aloitimme Lastensuojelulaitos Konkari-kodin yrittäjinä. Matkaan on mahtunut valtava määrä oppia. On käyty myrskyissä isoilla aalloilla ja jopa aallon pohjalla sekä koettu riemun hetkiä onnistumisista. Ennen kaikkea pitkäjänteisen työn tulos ja usko itseemme sekä omaan tekemiseemme on tuonut meidät sellaisen Konkari-kodin äärelle, jossa olemme tänä päivänä.

Konkari-kotiin on meidän aikanamme tehty yhteensä 116 sijoitusta, kukin erilaisella tarinalla ja erimittaiseksi ajaksi. Edelleen suurin osa lapsista ja heidän perheistään muistuu mieliimme hyvin.

Kuuden vuoden aikana Konkari-kotiin on jalostunut myös avohuollon työtä tekevä ammatillinen työryhmä. Kiireellisten sijoitusten yhteyteen on saatu jalansija lapsen ja hänen perheensä arvioimisesta. Systeeminen työote näkyy kaikkialla, erityisesti tavassa ajatella ja nähdä perheyhteisöt. Itsenäistymiseen ohjaava yksikkö on muokkautunut myös vahvaksi tueksi nuorille, joiden taival Konkari-kodissa on päättymässä.

Kuuden vuoden aikana ehkä radikaalein muutos on tapahtunut rekrytointiprosesseissa ja hyvän henkilökunnan löytämisessä. Henkilöstön pysyvyyteen tähtäävän toiminnan avulla sekä hyvällä ammatillisella yhteistyöllä Porin alueen ammattikorkeakoulujen kanssa Konkari-kodin henkilökunta on saatu vakautettua.

Tulevana syksynä teemme yhteistyössä Sataedun kanssa koulutusprojektin, jossa pääsemme keskittymään lastensuojelutyön perusasioiden äärelle. Sitä odotamme jo innolla.

Nyt tulevilla avointen ovien päivillä 9.12.2022 haluammekin kertoa teille tarkemmin, mistä palasista työ Konkari-kodissa koostuu ja päästää teidän raapaisemaan toimintaamme pintaa syvemmältä. Tervetuloa!

Saara Lindblad
yrittäjä, kasvatusjohtaja

Jaa: