Konkari-kodin väki koulutusyhteistyöhön Sataedun kanssa

Konkari-kodin koulutuskalenteri täyttyy kevään aikana lastensuojelun koulutuksesta, jossa paneudutaan lastensuojelun kentällä toimivien työntekijöiden rooliin hieman pintaa syvemmältä. Koulutus on räätälöity Konkari-kodin työntekijöille yhdessä Sataedun opettajan Satu Isomäen kanssa.

– Koulutus on meille tervetullut paluu takaisin ydintehtävän ääreen. Tuntuu hyvältä pysähtyä välillä pohtimaan perustehtävää ja reflektoida omaa taivaltaan lastensuojelussa yhdessä koko tiimin kanssa, kertoo Konkari-kodin kasvatusjohtaja Saara Lindblad.

Kuten aiemmatkin Konkari-kodin koulutukset, myös tässä koulutuksessa luotetaan koko henkilökunnan yhteiseen koulutukseen. Valmistujaiskahvit nautitaan yhdessä kouluttajien kanssa jo kesäkuussa.

– Uskon, että kouluttajana Satu on juuri oikea henkilö ravistelemaan meitä sieltä, mistä tarvitsee. Sadulla on pitkä kokemus lastensuojelusta sosiaalityöntekijänä, ja uskon, että useiden esimerkkien avulla hän pystyy avaamaan meidän katsontakantaa laajemmin sijaishuollon ulkopuolelle koko lastensuojeluun. Koemme tärkeäksi, että koko henkilökuntamme käy koulutuksen ja pohdimme asioita yhdessä, jatkaa Lindblad.

Saara Lindblad ja Laura Helander

 

Jaa: