7-vuotias Konkari-koti kurkottaa kohti tulevaisuutta

Konkari-kodin nykymuotoisena kuljettu taival on kestänyt jo 7-vuotta. Tuohon aikaan mahtuu yli 150 sijoitettua lasta ja heidän perhettään sekä muutamia vaihtuneita työntekijöitäkin. Päälimmäisenä kuitenkin on kiitollisuus. Jokainen lapsi ja perhe ovat rikastuttaneet meitä. Jokainen työntekijä on omalla panoksellaan antanut meille ripauksen sitä, mitä olemme tänä päivänä.

Tulevaisuus lastensuojelussa on kristallipalloon kurkistamisen varassa. Elämme haastavia aikoja, sillä lasten ja perheiden hyvinvointi on monien mittausten mukaan heikommassa tilanteessa, kuin koskaan. Samaan aikaan hyvinvointialueiden talous laittaa luopumaan monista tilanteiden korjaamiseksi tehtävistä toimenpiteistä ja erityisesti lasten ja nuorten mielenterveyden haasteisiin vastaaminen on ollut pitkään jo vaillinaista.

Onnistumisemme koostuvatkin pienistä asioista. Tänään se voi olla yksittäisen perheen jälleenyhdistäminen ja huomenna lapsen onnistunut koulupäivä. Jokin päivä se voi olla lapsen luottamuksen voittaminen tai onnistunut nukkumaan meno.

Konkari-kodissa tulevaisuuden lastensuojelu nähdään koko perheen kanssa tehtävänä työskentelynä, jossa tavoitteiden saavuttamiseksi saamme toimia yhdessä vanhempien kanssa kasvatuskumppaneina.

Saara Lindblad, kasvatusjohtaja

Jaa: