Konkari-kodin lapset talvilomalla Himoksella

Konkari-kodin maaliskuu alkoi iloisissa ja lumisissa maisemissa Jämsän Himoksella, jossa lapset viettivät mielekkään loman rinteessä ja mökin porealtaassa poreillen. Reissu oli irtiotto arjesta, joka pitkän kouluvuoden keskellä tuntuikin luksukselta. Matkaan Himoksella sisältyi myös monenlaista aktiviteettia, joita normaali Konkari-kodin arki ei tarjoa.

Kysyimme lapsilta, mikä oli reissussa parasta? Vastaus tuli kuin yhdestä suusta. Poreamme ja vuokramökki oli hieno.

– Lapsille tämän kaltainen irtiotto Konkari-kodin arjesta mahdollistaa uusia kokemuksia, joita välttämättä kaikki lapset eivät omassa elämässään ole päässeet aiemmin kokemaan. Reissut ja leirit mahdollistavat lapselle myös eri tavoin suhteen luomisen sekä ohjaajien että muiden lasten kanssa, kertoo mukana Himoksella ollut Konkari-kodin Annalan yksikön ohjaaja Mikko Lehtinen.

– Lasten sosiaaliset tilanteet saattavat arjessa tuoda haasteita lapselle.  Toimintaympäristön muuttuminen usein antaa lapselle myös erilaista itsevarmuutta sosiaalisiin tilanteisiin tietää Lehtinen.

Jaa: