Koulujen aloitus tuo jälleen arkirytmin Konkari-kodin päivään

Elokuussa päästään jälleen siirtymään arkirytmiin, sillä sekä peruskoulu että toinen aste pyörähtävät käyntiin. Konkari-kodin yksikön johtaja Laura Helander tietää jo vuosien kokemuksella, miten kouluun valmistautuminen Konkari-kodissa tapahtuu:

– Koulujen alkaminen otetaan vahvasti mukaan arkikeskusteluihin. Koulutarvikkeet ja -vaatteet käydään läpi ja hankitaan tarvittavat välineet. Konkarissa lapset harjoittelevat myös kalenterin käyttöä, ja koulujen aloituspäivät sekä kellonajat katsotaan yhdessä lasten kanssa. Lasten bussikortit ladataan ja matka kouluun opetellaan yhdessä. Ohjaajat myös päivittävät tietoihinsa koulujen ja opettajien yhteystiedot.

Moni kesälomalainen on halunnut valvoa hieman myöhempään ja vastaavasti nukkua aamulla pidempään. Konkari-kodissakin lasten tulee saada päivärytmistä kiinni hyvissä ajoin ennen koulujen alkamista.

– Unirytmiä aikaistetaan 1–2 viikkoa ennen kouluvuoden aloitusta. Aamupäiviin lisätään mielekästä ja aktiivista puuhaa kaikille ja ilta-ajan rauhoittuminen tehdään vahvasti ohjaajalähtöisesti, Helander jatkaa.

Porissa koululaiset suuntaavat opintielle ammattikouluihin 2. elokuuta ja peruskouluihin ja lukioihin 11. elokuuta.

Jaa: